Cultureel lint Weert 2023

 In Nieuws

Cultureel Lint

Op koopzondag 25 juni 2023 vindt in Weert de twaalfde editie plaats van Cultureel Lint. Tijdens dit jaarlijkse culturele festival laten professionele en amateurkunstenaars, verenigingen en culturele instellingen het publiek genieten van allerlei kleine, gratis voorstellingen en presentaties op het gebied van muziek, theater, literatuur, beeldende kunst en meer.

Cultureel Lint is sinds 2011 hét gratis culturele evenement in de regio Weert. Het evenement wordt georganiseerd door de drie professionele culturele instellingen van Weert; Munttheater, RICK, Muziekcentrum De Bosuil en sinds 2023 Bibliocenter en Museum W, gebundeld onder de naam Stichting Cultureel Lint.

Tijdens het evenement trakteren professionele en amateurkunstenaars, verenigingen en culturele instellingen het publiek met allerlei korte, gratis voorstellingen op een kleurrijk palet van muziek, theater, literatuur, beeldende kunst en dans.

Alle activiteiten bevinden zich normaliter op loopafstand op diverse binnen- en buitenlocaties in het centrum van Weert, binnen de singels. Bezoekers en artiesten wordt gevraagd in het kader van duurzaamheid zoveel mogelijk te voet of per fiets of openbaar vervoer te komen.

cultureel lint Weert

Laura Caris

Laura Caris (1968) woont en werkt in Weert. Ze schildert realistische portretten in olieverf, meestal in opdracht. U kent haar misschien van het programma ‘Sterren op het Doek’. In 2011 nam Hans van Breukelen haar portret mee naar huis. In 2019 kwam haar portret van Jochem Rietjens in de media omdat het geselecteerd was voor de zomertentoonstelling ‘Lang Leve Rembrandt’ in het Rijksmuseum.
Tijdens het Cultureel Lint 2023 exposeert Laura dit portret in haar favoriete Weerter kroeg, Café ZigZag op de Beekstraat 1A. Naast het portret van Jochem zal een gevarieerde selectie recente en niet eerder geëxposeerde portretten te zien zijn.

Start typing and press Enter to search